Helder in arbeidsrecht

Helder in arbeidsrecht  

Wij zijn een nichekantoor op het gebied van arbeidsrecht. Onze werkwijze kenmerkt zich door een praktische vertaling van de - vaak complexe - wetten en jurisprudentie uit het arbeidsrecht, in directe en heldere communicatie en in goed partnership. Daarmee bieden wij klanten kwaliteit op het hoogste niveau, tegen een scherp tarief. Dat vertaalt zich in een gevarieerde klantenkring waar wij trots op zijn, en met wie wij een hechte relatie hebben opgebouwd.

We streven er naar een intensieve relatie op te bouwen met onze klanten, zodat wij als partner direct begrijpen wat nodig is en we samen snel en adequaat kunnen schakelen. Wij zoeken daarbij altijd naar een heldere en werkbare oplossing. De lijnen zijn kort, de klant heeft direct contact met ons, wat leidt tot beknopte en heldere adviezen waar iedereen direct mee verder kan. In geschillen streven wij naar een optimale en werkbare uitkomst. In gevallen waarin een schikking niet denkbaar of wenselijk is, staan wij onze klanten bij in procedures bij de rechtbank en het hof. Het belang van de klant staat altijd voorop.

Het team

Wij werken met een klein en hecht team van ervaren advocaten, waardoor onze klanten een vast en vertrouwd aanspreekpunt hebben. Ieder van ons beschikt over specialistische kennis van het arbeidsrecht, waardoor wij onze klanten snel en adequaat van dienst kunnen zijn.

Een goede advocaat maakt een juridische oplossing voor zijn klant eenvoudig in plaats van complex.
Om tot een goed en een eerlijk advies te komen, moet je als advocaat de emotie van een zaak naar de achtergrond kunnen plaatsen.
De uitdaging is om steeds weer te bekijken welke route voor mijn cliënt de beste oplossing biedt.
Door goed te luisteren naar je cliënt kun je maatwerk leveren.
In plaats van te kijken naar de grenzen van de wet, kijken wij naar wat de mogelijkheden zijn.
Een goede ondersteuning helpt de praktijk vooruit.

Up-to-date kennis en praktische adviezen

Expertise

Van snel en telefonisch advies tot uitgebreide bijstand in een rechtszaak, wij staan klanten juridisch bij in alle aspecten van het arbeidsrecht. We adviseren met name grote en middelgrote werkgevers, bijvoorbeeld over arbeidsrechtelijk HR beleid, ontslagzaken, reorganisaties, zieke werknemers en medezeggenschapskwesties. Daarnaast kunnen ook statutair bestuurders, hoger management en werknemers bij ons terecht voor juridische bijstand. Om het HR-beleid van onze klanten te ondersteunen geven wij regelmatig in-house workshops en seminars, over arbeidsrechtelijke onderwerpen, bijvoorbeeld verbetertrajecten, reorganiseren  en verplichtingen rondom zieke werknemers. Ook informeren wij onze klanten over relevante ontwikkelingen in ons vakgebied.

Lees meer

Onze workshops en actualiteiten

Actueel

Om onze klanten up-to-date te houden organiseren wij regelmatig arbeidsrechtelijke workshops over actualiteiten en/of wetswijzigingen. Wij doen dit voor HR-managers, personeelsadviseurs en vaste relaties. Op verzoek verzorgen wij deze inspirerende sessies ook op maat en komen wij bij de klant intern, bijvoorbeeld als lunch of ontbijtsessie. Dit is vaak voor kleinere groepen over een onderwerp dat bij de klant actueel is. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Daarnaast schrijven wij regelmatig nieuwsbrieven over arbeidsrechtelijke ontwikkelingen. De meest recente vindt u hieronder.

Houd me op de hoogte

Ingrijpende wijzigingen van het arbeidsrecht op komst

10-10-2017Ingrijpende wijzigingen van het arbeidsrecht op komst

Eindelijk is het er dan: het regeerakkoord van Rutte III. Uit het akkoord blijkt dat de WWZ deels weer op de schop gaat. Hieronder vindt u de belangrijkste beoogde wijzigingen op een rij.

Van Bladel Advocaten doet mee aan de Expert Meeting Arbeidsrecht

20-09-2017Van Bladel Advocaten doet mee aan de Expert Meeting Arbeidsrecht

Op 4 oktober 2017 om 14 uur vindt een Expert Meeting Arbeidsrecht plaats op Kasteel Waardenburg. Tijdens deze gratis bijeenkomst voor HR-directeuren en managers wordt u bijgepraat over alle relevante ontwikkelingen op het terrein van het arbeidsrecht. Kantonrechter Ellen de Groot geeft Tips& Tricks vanuit het perspectief van de kantonrechter: hoe kijkt een rechter naar ontslagzaken?

Ambtenaar wordt gewone werknemer

20-09-2017Ambtenaar wordt gewone werknemer

Ambtenaren worden ‘gewone’ werknemers. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de normalisering van de rechtspositie van ambtenaren. De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (hierna “de Wet”) zal naar verwachting op 1 januari 2020 in werking treden. Nederlandse ambtenaren vallen vanaf dat moment onder het gewone arbeidsrecht. Daardoor wordt de rechtspositie van ambtenaren (meer) gelijk getrokken met die van reguliere werknemers.

Bekijk het totale actuele overzicht

Houd me op de hoogte

Stuur ons uw naam en e-mailadres en wij houden u op de hoogte over arbeidsrechtelijke ontwikkelingen en onze workshops.

Welkom op ons kantoor bij het Wilhelminapark in Utrecht

Contact

Emmalaan 37
3581 HP UTRECHT

Postbus 13091
3507 LB UTRECHT

Telefoon:+31 (0) 30 220 31 11
Fax:+31 (0) 30 221 71 05
E-mail:info@vanbladeladvocaten.nl