Helder in arbeidsrecht

Helder in arbeidsrecht  

Wij zijn een nichekantoor op het gebied van arbeidsrecht. Onze werkwijze kenmerkt zich door een praktische vertaling van de - vaak complexe - wetten en jurisprudentie uit het arbeidsrecht, in directe en heldere communicatie en in goed partnership. Daarmee bieden wij klanten kwaliteit op het hoogste niveau, tegen een scherp tarief. Dat vertaalt zich in een gevarieerde klantenkring waar wij trots op zijn, en met wie wij een hechte relatie hebben opgebouwd.

We streven er naar een intensieve relatie op te bouwen met onze klanten, zodat wij als partner direct begrijpen wat nodig is en we samen snel en adequaat kunnen schakelen. Wij zoeken daarbij altijd naar een heldere en werkbare oplossing. De lijnen zijn kort, de klant heeft direct contact met ons, wat leidt tot beknopte en heldere adviezen waar iedereen direct mee verder kan. In geschillen streven wij naar een optimale en werkbare uitkomst. In gevallen waarin een schikking niet denkbaar of wenselijk is, staan wij onze klanten bij in procedures bij de rechtbank en het hof. Het belang van de klant staat altijd voorop.

Het team

Wij werken met een klein en hecht team van ervaren advocaten, waardoor onze klanten een vast en vertrouwd aanspreekpunt hebben. Ieder van ons beschikt over specialistische kennis van het arbeidsrecht, waardoor wij onze klanten snel en adequaat van dienst kunnen zijn.

Een goede advocaat maakt een juridische oplossing voor zijn klant eenvoudig in plaats van complex.
Om tot een goed en een eerlijk advies te komen, moet je als advocaat de emotie van een zaak naar de achtergrond kunnen plaatsen.
De uitdaging is om steeds weer te bekijken welke route voor mijn cliënt de beste oplossing biedt.
Door goed te luisteren naar je cliënt kun je maatwerk leveren.
In onze praktijk is ruimte voor een advocaat - medewerker (3-5 jaar ervaring in de advocatuur).

Vacature Advocaat - medewerker

Over Vacature
Een goede ondersteuning helpt de praktijk vooruit.

Up-to-date kennis en praktische adviezen

Expertise

Van snel en telefonisch advies tot uitgebreide bijstand in een rechtszaak, wij staan klanten juridisch bij in alle aspecten van het arbeidsrecht. We adviseren met name grote en middelgrote werkgevers, bijvoorbeeld over arbeidsrechtelijk HR beleid, ontslagzaken, reorganisaties, zieke werknemers en medezeggenschapskwesties. Daarnaast kunnen ook statutair bestuurders, hoger management en werknemers bij ons terecht voor juridische bijstand. Om het HR-beleid van onze klanten te ondersteunen geven wij regelmatig in-house workshops en seminars, over arbeidsrechtelijke onderwerpen, bijvoorbeeld verbetertrajecten, reorganiseren  en verplichtingen rondom zieke werknemers. Ook informeren wij onze klanten over relevante ontwikkelingen in ons vakgebied.

Lees meer

Onze workshops en actualiteiten

Actueel

Om onze klanten up-to-date te houden organiseren wij regelmatig arbeidsrechtelijke workshops over actualiteiten en/of wetswijzigingen. Wij doen dit voor HR-managers, personeelsadviseurs en vaste relaties. Op verzoek verzorgen wij deze inspirerende sessies ook op maat en komen wij bij de klant intern, bijvoorbeeld als lunch of ontbijtsessie. Dit is vaak voor kleinere groepen over een onderwerp dat bij de klant actueel is. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Daarnaast schrijven wij regelmatig nieuwsbrieven over arbeidsrechtelijke ontwikkelingen. De meest recente vindt u hieronder.

Houd me op de hoogte

Het concept wetsvoorstel van Minister Koolmees: nieuw arbeidsrecht op komst.

11-04-2018Het concept wetsvoorstel van Minister Koolmees: nieuw arbeidsrecht op komst.

Op maandag 9 april 2018 heeft Minister Koolmees van Sociale Zaken het concept Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans opengesteld voor internetconsultatie. Het wetsvoorstel bevat een deel van de in het Regeerakkoord aangekondigde maatregelen op het terrein van het arbeidsrecht en is er in hoofdzaak op gericht om 'vast minder vast' te maken en 'flex minder flex'. 

Hoge Raad: soms toch transitievergoeding na ontslag op staande voet

05-04-2018Hoge Raad: soms toch transitievergoeding na ontslag op staande voet

Op 30 maart 2018 heeft de Hoge Raad in een arrest bevestigd dat een werknemer die vanwege een dringende reden (op staande voet) ontslagen wordt, toch aanspraak kan hebben op een transitievergoeding. In de wet staat dat een werknemer in geval van ernstig verwijtbaar handelen bij ontslag geen aanspraak heeft op betaling van de transitievergoeding. In het geval van een terecht op staande voet zou kunnen worden aangenomen dat dit de werknemer aan te rekenen valt en daarmee zijn recht op transitievergoeding is komen te vervallen. De Hoge Raad maakt echter duidelijk dat er onderscheid moet worden gemaakt tussen het bestaan van een dringende reden voor ontslag en de vraag of sprake is van ernstig verwijtbaar handelen door de werknemer. 

De herplaatsingsverplichting in internationale concerns

26-03-2018De herplaatsingsverplichting in internationale concerns

Sinds de introductie van de WWZ staat in de wet dat een werkgever pas tot ontslag kan overgaan als herplaatsing van een werknemer in een passende functie binnen een redelijke termijn, al dan niet met behulp van scholing, niet mogelijk is of niet in de rede ligt. In de praktijk leidt die verplichting nogal eens tot discussie bij een voorgenomen ontslag, bijvoorbeeld hoever die verplichting reikt in een internationaal concern met wereldwijd gedetacheerde werknemers.

Bekijk het totale actuele overzicht

Houd me op de hoogte

Stuur ons uw naam en e-mailadres en wij houden u op de hoogte over arbeidsrechtelijke ontwikkelingen en onze workshops.

Welkom op ons kantoor bij het Wilhelminapark in Utrecht

Contact

Emmalaan 37
3581 HP UTRECHT

Postbus 13091
3507 LB UTRECHT

Telefoon:+31 (0) 30 220 31 11
Fax:+31 (0) 30 221 71 05
E-mail:info@vanbladeladvocaten.nl